Paraziti

Pojedinačna ulja 

Cinnamon, clove, lemongrass, oregano, roman chamomile, thyme – uspostavljaju neprijateljsko okruženje za parazite i ohrabruju eliminaciju parazita 

Blendovi 

Cellular complex blend, cleansing blend, detoxification blend, digestion blend, protective blend, skin clearing blend – uspostavljaju neprijateljsko okruženje za parazite i ohrabruju eliminaciju parazita 

Suplementi 

Essential oil cellular complex, defensive probiotic, detoxification complex, digestion blend softgels, food enzymes, GI cleansing softgels ( pri sprovođenju čišćenja creva od parazita od presudne važnosti je da se crevni trakt kreće tako da toksini ne ostanu u organizmu. 

Za eliminaciju parazita cilj je locirati mesto gde se paraziti nalaze ( u crevima ili u koži ). Koristite ulja internalno i topično u borbi protiv parazita. Obavezno razredite esencijalna ulja u kokosovom ulju pre korišćenja na kožu, posebno ako imate veoma osetljivu kožu. 

Infekcija parazitima 

2 kapi cinnamon 

4 kapi clove 

2 kapi rosemary 

3 kapi oregano 

3 kapi lemon 

3 kapi melaleuca / tea tree 

Sipajte ulja u kapsule i uzimajte ih najduže 10 dana. Ako sumnjate da i dalje imate parazite ili crve pijte vodu sa limunom u što većim količinama dve nedelje.  

Blend protiv pantljičare – cinnamon + clove + cypress  ili  

Lemon + oregano + sandalwood + thyme 

Blend protiv trnovitih crva – kombinujte arbovitae, peppermint, thyme, wintergreen 

Blend protiv grinja 

4 kapi peppermint 

4 kapi lavender 

Pomešajte u kašičici kokosovog ulja i nanesite na sve zahvaćene površine na koži najmanje dva puta dnevno, posebno nakon kupanja.  

Da bi napravili kupku pomešajte 2 kapi lavender i 2 kapi rosemary u malu kašičicu mleka da uspostavite eliminaciju grinja.  

Da bi oporavili suvu kožu i fleke, nanesite po dve kapi lavender i myrrh ulja u jednu kašičicu FCO kokosovog ulja. Nanesite najmanje dva puta dnevno. 

Blend za kontrolu grinja ( za invaziju grinja u kući ) 

Sipajte po 35 kapi svakog od sledećih ulja: eucalyptus, lemon, lavender, melaleuca / tea tree i peppermint u staklenu bocu od 700 ml i dopunite je vodom. Opciono možete dodati witch hazel. Generalno, možete ovim blendom prskati vaše tepihe, krevete, zavese, jastuke, nameštaj…Čistite vaše dušeke sa 1 šoljom sode bikarbone i 4 – 5 kapi nekih od gore navedenih ulja ( ulje eucalyptus i melaleuca / tea tree moraju biti u sastavu ) u malu staklenu teglu. Probušite rupice na poklopcu. Ova količina je dovoljna za dva standardna dušeka za jednu osobu ili 1 dušek za francuski ležaj. Poprskajte vaše dušeke i pustite da odstoje 1 do 2 sata. Usisajte ostatke. 

Borba protiv vašaka 

Preventivno – dodajte 5 kapi repellant blend u staklenu sprej bočicu od 30 ml i do vrha je popunite vodom. Prskajte na skalp glave svakog dana pre škole. 

Tretman protiv vašaka & odbijanje – pomešajte 5 kapi melaleuca / tea tree ulje sa repellent blendom i dodajte u vaš šampon kada ga sipate u dlan u toku pranja kose. Masirajte kosu i skalp glave a zatim dobro isperite. Dodajte 2 kapi melaleuca / tea tree u pakovanje za kosu. 

Bube u krevetima 

Odbijte bube uljima lavender, eucalyptus, peppermint i melaleuca / tea tree. Koristite lavender i melaleuca / tea tree za ubijanje buba. U staklenu sprej bočicu od 470 ml dodajte 5 kapi svakog od ovih ulja i do vrha je dopunite vodom. Prskajte ovim sprejem svoj dušek svake druge nedelje.